Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Миланковићу у Градској библиотеци у Новом Саду

Информационо-реферални центар са читаоницом Градске библиотеке у Новом Саду организовао је изложбу посвeћену проф. др Милутину Миланковићу, истакнутом математичару, климатологу, астроному, геофизичару и грађевинском инжењеру са наших простора. Изложба ће бити отворена посетиоцима од среде 12. децембра 2018. до суботе 12. јануара 2018. године у холу, на првом спрату централне зграде Библиотеке (Дунавска 1).

Изложба о великану светске и српске науке Милутину Миланковићу је припремљена на основу електронских извора и штампаних публикација које поседује Библиотека. Текстови са фотографијама су постављени на шест плаката димензија 50x70 cm, у стакленим витринама.

Уз изложени материјал је штампан пригодан каталог. Да би се ова изложба реализовала коришћене су књиге мр Славка Максимовића и Данице Спасов под називом – Милутин Миланковић: путник кроз васиону и векове. Ова књига се налази у фонду Читаонице и доступна је корисницима.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !