Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Споразум о сарадњи са Центром за промоцију науке

У Центру за промоцију науке 28. марта потписан је Меморандум о сарадњи између Центра за промоцију науке и Удружења Милутин Миланковић, који су потписали вршилац директора Центра др Марко Крстић и председник Удружења мр Славко Максимовић. Меморандумом о сарадњи дефинисани су оквири будућих заједничких активности у циљу оснаживања и подршке научним заједницама у Србији.

Ново и агилно руководство Центра за промоцију науке, на челу са др Марком Крстићем, препознало је значај, углед и резултате Удружења и изразило спремност за сарадњу на пројектима популаризације науке.

Са састанку уприличеном поводом потписивања Меморандума, председник Удружења мр Славко Максимовић упознао је домаћине са актуелним активностима Удружења и Програмом за обележавање јубилеја 140 година од рођења и 110 година од доласка Миланковића у Србију.

Том приликом размотрене су и договорене конкретне заједничке активности у предстојећем периоду у години јубилеја. Тако ће се заједничким снагама реализовати манифестација „М3 - Мај Месец Математике“ у свих 14 центара за стручно усавршавање у Србији. У припреми је изложба коју ће у мају организовати Центар за промоцију науке у Галерији науке и технике САНУ, уз помоћ Удружења Милутин Миланковић и Математичког института, као и изложба у Народној банци Србије, једна од значајних активности Удружења, планирана за другу половину новембра месеца.

Удружење је своје продукте – изложбу Милутин Миланковић, живот и дело ставило Центру на располагање, као и филмове из видео продукције за популаризацију великана, а Центар ће, у складу са могућностима, своје потенцијале укључити у рад Удружења.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !