Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Миланковић у кући Ђуре Јакшића

Промоција књиге Милутин Миланковић - "Путник кроз васиону и векове" у кући Ђуре Јакшића 01. јуна 2017. била је само један од скупва посвећених обележавању манифестацијe Дани Милутина Миланковића и указивања на значај овог великана светске и српске науке.У препуној сали куће Ђре Јакшића у Скадарлији, бојемској четврти Београда, одржана је веома занимљива и несвакидашња промоција књиге „Милутин Миланковић – ПУТИНИК КРОЗ ВАСИОНУ И ВЕКОВЕ“, у издању Удружења Милутин Миланковић. На стазама путешествија кроз васиону и векове Милутина Миланковића водичи су били академик Федор Месингер, проф. Велимир Абрамовић, др Милан Младеновић од Лужице, песник и философ, као и аутор мр Славко Максимовић, председник удружења Милутин Миланковић. Они су на својствен начин причали о књизи у којој је представља живот и рад великана српске и светске науке Милутина Миланковића.

Публика у кући Ђуре Јакшића пажљиво је слушала промотере књиге и позитивно реаговала на различите приступе говорника. Од научног приступа академика Месингера, преко научно-филозофске, приче проф. Абрамовића и песеничко-филозофски говор др Младеновића од Лужице изнедрило се много нових аспеката живота, рада и дела Миланковића. Но, све то је својим казивањем заокружио је аутор мр Славко Максимовић.


arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !