Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Филм „Путник кроз васиону и векове“ на Међународном конгресу есперантиста

У организацији Удружења есперантиста из Крагујевца "Есперо“ 07.и 08. августа одржан је 91. међународни конгрес есперантиста "Есперанто, културни мост Крагујевац - свет", уз учешће преко 100 есперантиста из целог света.

Са свечаног отварања Светског конгреса есперантиста у Крагујевцу

Другог дана манифестације глумац Књажевско-српског театра Саша Пилиповић, пријатељ Удружења и један од организатора манифестације, приказао је титловану есперанто верзију документарно-играног филма „Путник кроз васиону и векове“, из продукције Удружења Милутин Миланковић. На тај начин обогаћена је садржајна манифестација на којој су гости из света имали прилику да спознају лик и дело српског научника Милутина Миланковића.

Филм је пре неколико година, на иницијативу Саше Пилиповића, на есперанто превела г-ђа Тереза Каписта, истакнути есперантиста из наше земље, која је у међувремену преминула. Пројекција филма била је повод између осталог, да се ода почаст и захвалност за њен допринос великој светској породици есперантиста.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !