Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Трагом Милутина Миланковића и Мике Аласа

У Дечјем културном центру у Београду 29. маја, поводом Дана рођења Милутина Миланковића, реализован је колажни програм „Трагом Милутина Миланковића и Мике Аласа“ у организацији Хемијско прехрамбено технолошке школе, у сарадњи са Удружењем Милутин Миланковић, Геолошком и хидрометеоролошком школом Милутин Миланковић, Земунском гимназијом и XV гимназијом.

Програм је осмишљен у оквиру циклуса Популарна наука за основце са циљем да се најмлађи ученици упознају са двојицом великана српске науке Михајлом Петровићем – Миком Аласом и Милутином Миланковићем, двојицом великих пријатеља, сарадника и професора Београдског универзитета.

Химном посвећеном Милутину Миланковићу, коју су извели ученици Геолошке и хидрометеоролошке школе Милутин Миланковић, започела је занимљива приредба у извођењу ученика више школа кроз разне форме казивања о двојици српских научника. Могло се чути доста тога из њихових дела, фрагмената из живота и заједничких доживљаја, али је тежиште било на едукативној спознаји њиховог научног приступа испричаном популарним начином, прилагођеним ученицима петих и шестих разреда основних школа. Програм је завршен пројекцијом филма из продукције Удружења о Милутину Миланковићу.

Занимљив и поучан програм настао сарадњом више школа, ученицима ће остати у пријатном сећању и биће сигурно допринос у прихватању истинских вредности и патриотских узора. Посленицима у наставно-образовном процесу колажни програм може бити могући модел за приближавање великана дечијем узрасту и инспирација за нове приступе. На манифестацији Трагом Милутина Миланковића и Мике Аласа ученицима и наставном особљу обратио се мр Славко Максимовић који је изразио задовољство начином припреме и садржајношћу програма и пожелио свима више оваквих угођаја.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !