Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Ученици у Удружењу

Ученици Хемијске прехрамбено-технолошке школе из Београда са својим наставницама посетили су Удружење 14. марта у оквиру ваннаставно-образовних активности. Наставак је то већ раније установљене праксе посета Удружењу.

Ученици су били у прилици да се детаљније упознају са животом и радом Милутина Миланковића, као и раду Удружења од стране Слободана Стојановића. Такође и да са посебним занимањем одгледају један филм из продукције Удружења. Посета је била успешна као и претходних година, о чему сведочи запажање једне ученице изнесено у Књизи утисака – Хвала на дивном дружењу.

Значајно је нагласити да ова школа више година посебну пажњу поклања популаризацији личности и дела Милутина Миланковића, организујући бројне активности којима настоји да мотивише своје ученике да инспирацију за учење изналазе и у великановом делу и доприносу светској цивилизацији. Посебно треба нагласити конкурс за литерарно-истраживачки рад из пет области, који је Школа расписала у сарадњи са Удружењем за најбоље радове у оквиру пројекта Трагом Милутина Миланковића: Миланковићева астрономска теорија климатских промена и мерења која је потврђују; Милутин Миланковић-доктор техничких наука и градитељ; Милутин Миланковић - професор Београдског универзитета и изумитељ најтачнијег календара; Милутин Миланковић-писац, историчар астрономије и хроничар времена и Примена Миланковићевих циклуса у истраживањима насељености егзопланета.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !