Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Основци из Инђијe код Милутина Миланковића

Ученици ОШ "Петар Кочић" из Инђије предвођени наставницом Драганом Зорић Мазињанин посетили су Удружење Милутин Миланковић у Београду 15. децембра 2016. Тако су своју ваннаставну активност оплеменили још једном спознајом о великану светске и српске науке Милутину Миланковићу.Основна школа Петар Кочић данас има 991 ученика у 40 одељења – 20 одељења разредне наставе (од I до IV разреда) и 20 одељења предметне наставе ( V до VIII разреда). Од 20 одељења разредне наставе 16 одељења прати наставу у централној школи у Инђији, а 4 одељења разредне наставе у измештеном одељењу у насељу Љуково.

У оквиру своје наставне ванактивности ученици ОШ Петар Кочић из Инђије су били гости Удружења Милутин Миланковић. У просторијама поштоваоца лика и дела овог великана светске су погледали сталну поставку изложбе о животу и раду Милутина Миланковића, а приказан им је и документарни филм у трајању од 16 минута о овом научнику.

Ученици су одгледали филм, који је по трајању и садржају прилагођен њиховом узрасту, а то је само један од филмова из продукције Удружења. Пре почетка пројекције предочено им је да пажљиво погледају филм, јер ће након тога бити одржан кратак квиз знања, везан за живот и рад Милутина Миланковића.
Ученици су послушали савет јер су у квизу знања показали завидно познавање живота и рада Милутина Миланковића што им је донело одређене награде у виду књига и документарног филма на ЦД-у о Милутину Миланковићу. На крају посете и ученици и наставницу су позитивно оценили посету Удружењу и изразили жељу да сарађују са Удружењем Милутин Миланковић и да наши чланови чланови буду њихови гости у Инђији.
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !