Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Издаваштво и писана издања

Календарско знање и допринос Милутина Миланковића

Aутори: Тим стручњака
Издање: Удружење Милутин Миланковић, Београд, 2012.


Календарско знање и допринос Милутина Миланковића

Од неколико резултата Конференције о науци и делу Милутина Миланковића посвећених доприносу Милутина Миланковића календарском питању, својим садржајем и квалитетом радова, дизајном и опремом, истиче се књига произашла као зборник радова и излагања са Конференције. Приређивачи књиге, рецензенти и креативни тим који је припремао ово значајно издање, на свој рад могу бити поносни, посебно након коментара бројних компетентних лица која су имала прилику да се са њеним садржајем упознају. Тражена је од стручне и остале јавности, што говори о њеној трајној вредности.

Приказана су 24 рада, уз специјалан прилог проф. Шегана и приказ поздравних речи гостију Конференције. Радови су у широком дијапозону – од филозофских основа и тумачења појма времена и мерљивости времена све до практичних питања савремених гледишта на питање времена и календарског питања. Питање реформе Јулијанксог календара Милутина Миланковића са више аспеката и детаљно је размотрено, те на тај начин осветљен његов допринос календарском питању.

Ретко се на једном месту могу наћи тако различити приступи овом питању, с чим су аутори свекупног књижног издања посебно задовољни. Преко 530 страница књиге Календарско знање и допринос Милутина Миланковића плене и очекују њихову трајну употребу.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !