Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Ниси ти мени било ко...

У храму науке, образовања и културе, у просторијама Удружења Милутин Миланковић 26. октобра 2016. одржано је књижевно вече ауторке Виолете Алексић из Швајцарске. Повод је било излагање њених књига на 61. међународном београдском сајму књига на штанду Креативне радионице Балкан, која је и издавач њених дела међу којима је и пето издање њене књиге поезије НИСИ ТИ МЕНИ БИЛО КО. Специјални гост био је Драган Ристић Кал, музички уметник.
Књижевно вече и одржана промоција књиге песама „Ниси тимени било ко“ Виолете Алексић, књижевнице, иначе члана Удружења књижевника Србије и Удружења српских књижевника у Швајцарској, била је прилика да љубитељи лепе писане речи уживају у дивним стиховима које је написала и говорила Виолета. У збирци песама „Ниси ти мени било ко“ свако може да препозна део себе без обзира на пол и старосно доба, нагласила је Татјана Јанковић, филолог која је говорила о раду Виолете Алексић.

Госте књижевне вечери поздравио је Славко Максимовић, председник Удружења који је присутне укратко упознао са радом Удружења и плановима будућег рада. Максимовић је нагласио да је Виолета Алексић прва особа из дијаспоре која је учествовала у догађају који је уприличило Удружење и предузеће „Теса Прес доо“.

Књижевној вечери присуствовала је главна и одговорна уредница „Радио младости“ (српски радио у Цириху, на таласим швајцарског радија „К“) Анђелка Красојевић с којом је разговарано о сарадњи Удружења, „Радио младости“ и предузећа „Теса Прес доо“. Основни циљ сарадње је да се Удружење својим радом на очувању рада и дела великана светске и српске науке Милутина Миланковића етаблира у Швајцарској међу нашим људима, а онда и Швајцарцима. Такође ће акценат бити бачен и на сарадњу са нашим младима који живе, уче и раде у Швајцарској.Књижевно вече је украшено и музичким наступом Драгана Ристића Кал уз асистенцију перкусионисте Маје Клисински и Банета Радишића, мултимедијалног уметника. На завршетку официјалног дела Славко Максимовић поклонио је Виолети Алексић, Анђелки Красојевић и Татјани Јанковић најновију монографију „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ Кроз васиону и векове“, у издању Удружења коју је штампала Српска Православна Црква. Након тога присутни су наставили да се друже у пријатној атмосфери.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !