Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Првa међународнa конференцијa ”Живот и дело Милутина Миланковића: прошлост, садашњост, будућност”

Првa Међународна Конференција поводом обележавања 140 година од рођења и 110 година од доласка Милутина Миланковића на Београдски универзитет под називом ЖИВОТ И ДЕЛО МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА: ПРОШЛОСТ, САДАШЊОСТ, БУДУЋНОСТ, одржаће се од 19-21. јула 2019. године на Aрхитектонском и Грађевинском факултету Универзитета у Београду.

Циљ Прве међународне конференције ”Живот и дело Милутина Миланковића: прошлост, садашњост, будућност” је да се презентовањем радова из свих области у којима је Миланковић радио и стварао обезбеди комплекснији увид у његов допринос светској науци, те осветле његове активности као грађевинског инжењера, реформатора календара, историчара природних наука и хроничара научних збивања свога времена, преко његовог рада на Универзитету и Академији у Београду, па до светски познатог Канона осунчавања, којим је објаснио и предвидео климатске промене на Земљи.

Теме конференције су: Грађевинска механика и конструкције; Kлиматске промене – прошлост, садашњост, будућност; Kалендарска питања и Kњижевни опус.

Прво саопштење о Вашем могућем учешћу на овој Међународној конференцији можете прочитати на енглеском и српском језику овде и овде: First announcement.pdf и Прво саопштење.pdf.

Радујемо се вашем учешћу и присуству,

Срдачно,

Организациони одбор

Прве међународне конференције

ЖИВОТ И ДЕЛО МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА: ПРОШЛОСТ, САДАШЊОСТ, БУДУЋНОСТ

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !