Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Кренуло је...

У парку Милутин Миланковић на Врачару почели су радови везани за постављања Спомен обележја Милутина Миланковића, великана светске и српске науке. Радови су започелин 05. јуна 2017. а дан касније је завршен постамент скулптуре.


Почетак радова на постављању Спомен обележја Милутину Миланковићу на Врачару, обавља се уз стручну контролу и надзор. Припремним радовима за постављање постамента присуствовали су представници Скупштине града, затим из Протокола и Удружења Милутин Миланковић. Постамент скулптуре је завршен, а обложен је мермером и висине један метар.

Занимљиво је да ће се на постаменту поред године рођења и смрти овог великана српске и светске науке налазити и кју ар код који представља дводимензионалну графику која у себи садржи одређену информацију: кратки текст, слику, аудио запис .., а те информације моћи ће да се прочитају мобилним телефоном када се упери у кју ар код.

Постављењем постамента биће завршена прва фаза у реализацији Спомен обележја Милутина Миланковића, који ће ускоро својом импозантношћу красити парк Милутина Миланковића на Врачару у близини Метеоролошке опсерваторије.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !