Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Изложба Милутин Миланковић – живот и дело у Кучеву

У Центру за културу „Вељко Дугошевић“ 30. октобра у Кучеву је отворена изложба посвећена лику и делу једног од најзначајних научника српског порекла, Милутина Миланковића. Изложба је организована у склопу семинара о јачању свести локалних самоуправа о смањивању негативних утицаја климатских промена, који реализује Удружење Милутин Миланковић.

Изложбу је отворио потпредседник Удружења Милутин Миланковић, Слободан Стојановић, а пре њега присутнима се обратила директорка Центра Јасмина Благојевић. Отварању су присуствовале многе личности из јавног, политичког и културног живота града на челу са председником општине Новицом Јаношевићем. Уз остале изложби су присуствовали помоћница председника Јасмина Ћамиловић и чланови Општинског већа Сања Вукојевић и Зоран Кузмановић, заменик начелника Општинске управе Зоран Велимировић, директорка Центра за социјални рад Слађана Марановић Николић, директорка О.Ш. „Слободан Јовић“ из Волује Душица Јаношевић, директор ЈКП „Кучево“ Горан Тодоровић, директор Туристичке организације Небојша Брсановић, директор Библиотеке Златан Забуковец и многи други. Програм отварања изложбе оплемениле су симпатичне ученице које су наступиле у ношњи из хомољског краја.

Изложба ће обићи све подручне школе у општини и уз пројекцију филма, имаће прилику да је виде сви ученици и наставници, као и мештани. То је резултат веома добре сарадње општине Кучево, инициране од стране чланова Удружења из Раброва, посебно г-дина Зорана Кузмановића једног од покретача акције на популаризацији Милутина Миланковића у месту Раброво и шире и давања Миланковићевог имена основној школи у Раброву.

Акција Удружења и општине Кучево доживела је успех и кроз значајан третман у медијима браничевског округа, што је допринело бољој спознаји величине Милутина Миланковић у том делу Србије. И раније су културни и посленици у јавним медијима пружали кроз видео и фото записе помоћ Удружењу у прикупљању документарног материјала са манифестација ради обогаћивања своје архиве. Важно је напоменути да су и друга места у околини изразила спремност да организују изложбе и друге садржаје из делокруга рада Удружења Милутин Миланковић, што ће им се омогућити свакако.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !