Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Кроз васиону са Звездаре

Група чланова Клуба младих Удружења Милутин Миланковић, заинтересованих за Астрономију 29. јула 2017. обишли су Астрономску опсерваторију Београд (АОБ) у оквиру акције „отворена врата“ за посетиоце коју АОБ организује сваке последње суботе у месецу.У Клубу младих Удружења Милутин Миланковић постоје заинтересовани за астрономију. Једна група од њих, Милош Петровић, Ирина Петровић, Лена Далифоски и Александар Ђурић, обишли су цео комплекс Астрономске опсерваторије Београд, а у оквиру акције «отворена врата» за посетиоце коју АОБ организује сваке последње суботе у месецу. Водич кроз АОБ је био Милана Стојановића са опсерваторије. Посетиоцима је у библиотеци АОБ одржано кратко и популарно предавање о астрономским инструментима.

Како Клуб младих Удружењ Милутин Миланковић популарише и наставља нучним стазама овог великана светске и српске науке није на одмет да се подестимо и ових Мланковићевих размишљања: ... са обале Дунава, видео сам целу небеску хемисферу у њеном пуном сјају. Ту сам могао посматрати Јупитерове сателите, маглине и окултације звезда. Постао сам астроном, упирао поглед ка небеском своду и размишљао о његовим звездама; нисам се бринуо о томе како се стичу паре, већ како се стичу знања. Својим мислима могао сам дати слободан лет.


arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !