Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Парастос Миланковићу на Новом гробљу у Београду

Годишњицу смрти Милутина Миланковића 12. децембра Удружење Милутин Миланковић обележило је обиласком гробног места у Београду где је Милутин Миланковић био сахрањен и почивао, све док земне остатке сестра Милена није пренела у породичну гробницу у родном Даљу.Парастосом код породичног споменика на Новом гробљу, уз саслужење свештеника Лазара Бугарског, одата је почаст великану и уз пригодну беседу присутни се подсетили на величину и значај научника за српски народ и светску науку. Управа Новог гробља показала је занимање и пажњу за чин парастоса изражавајући задовољство што се такав чин сећања обавља за научника који је задужио Србију.

Иначе, Милутин Миланковић је умро у седамдесет деветој години живота 12. децембра 1958. у свом дому у улици Љубе Стојановића број 9 у Београду. Прво је сахрањен у својој гробници на Новом гробљу у Београду. Но, одатле је, према његовој жељи израженој Успоменама, а на иницијативу његове сестре близнакиње Милене пренет у гробницу породице Миланковић на православном гробљу у Даљу 13. маја 1966.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !