Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Српско национално вијеће Црне Горе на Спомен–обележју Милутину Миланковићу

Делегација Српског националног вијећа Црне Горе из Подгорице у саставу др Момчило Вуксановић, др Будимир Дубак и Баћко Милачић 29. јуна прва је положила венац на недавно отвореном Спомен-обележју Милутину Миланковићу на Врачару.Отварањем Спомен-обележја симболично је отпочео нови живот Миланковића у Београду, који започиње трајно одуживање свог дуга. Симболика је употпуњена првим полагањем венца од стране Српског националног вијећа Црне Горе, чиме отпочиње и значајније обележавање овог будућег значајног места на научној, образовној и туристичкој мапи Београда.

Делегација је изразила своје дивљење и поштовање за напор Удружења и упорност да се споменик подигне, пожелевши да се нешто слично уради у свим српским срединама, јер како је нагласио г-дин Вуксановић, председник Српског националног вијећа - сви смо ми дужни нашим прецима и великанима и најмање што можемо учинити је да се трајно обележе места, догађаји и људи од значаја за српски народ, како је то је учинио Милутин Миланковић.

Српско национално вијеће из Подгорице било је организатор формирања секције Удружења Милутин Миланковић у Подгорици и планира да се пригодним манифестацијама које ће се организовати у Подгорици и другим местима Црне Горе пружи допринос популаризацији личности и дела Милутина Миланковића.

За време полагања венца делегација и чланови Удружења били су сведоци изузетног занимања пролазника и намерника за рад аутора и свеукупно Спомен-обележје Милутину Миланковићу.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !