Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Подсећање на непресушне изворе наше традиције

У оквиру програма културне манифестације Дани европске баштине 2018, ученици и професори Геолошке и хидрометеоролошке школе „Милутин Миланковић“ из Београда, посетили су 03.октобра спомен-обележје посвећено Милутину Миланковићу у истоименом парку на Врачару.

У сарадњи са Удружењем Милутин Миланковић, које непрестано подсећа на непресушне изворе наше традиције, многе српске школе и училишта трагају за моделима који их повезују са образовним и вредносним узорима. Бити изврстан ученик, добар човек и плодан стваралац значи имати стални дијалог са изворима знања, критички однос према властитим постигнућима и јасну визију свестраног развоја.

Ови млади људи и њихови наставници осећају се срећно и привилеговано што на нашем духовном небу стално сија звезда научног великана, европског ђака, српског учитеља и просветитеља. Европа је пре свега културни образац, начин живљења, мишљења и делања. Ослонити се на њену баштину, значи партиципирати у заједничкој аксиолошкој ризници. Овдашњи научници, уметници, духовници и добротвори, даровали су јој своје бисере.

Снимци за успомену

Шта у овим данима треба да увидимо и чега да се присетимо? Сигурно је да то није само фактографија, нити церемонијални сусрет са симболима прошлости. Овде је реч о својеврсном сабирању у сопству, проналажењу дубинских развојних ослонаца у нама самима. Прошло и будуће, српско и европско, интимно и универзално, посредују се у данима ове јесење светковине.

Геолошка и хидрометеоролошка школа у спектралним програмима и разноврсним активностима чува свој уникатни дух, лично име и небеску оријентацију.

Професор филозофије

Синиша Митрић

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !