Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Миланковић у години јубилеја путује Србијом

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије, у Пожаревцу у Галерији савремене уметности, уз присуство многобројних грађана, свечано је отворена изложба "Милутин Миланковић - живот и дело".

У години јубилеја Милутина Миланковића, 140 година од рођења и 110 година од доласка на Универзитет у Београду, Удружење Милутин Миланковић покренуло је низ акција за обележавање ових јубилеја. Тако је у Пожаревцу уприличена изложба "Милутин Миланковић - живот и дело". Ову манифестацију су отворили Председник Скупштине града, господин Бојан Илић, Председник Савеза друштва инжењера и техничара Пожаревац, господин Милутин Станковић и Председник Удружења Милутин Миланковић, мр Славко Максимовић. Отварању изложбе претходило је приказивање документарног филма о Милутину Миланковићу, "Путник кроз васиону и векове". Изложба је реализована у сарадњи са Градом Пожаревац, Савезом друштва инжењера и техничара Пожаревац и Народним музејом Пожаревца.

Пуну информацију са ове изложбе и видео прилог СатТВ, можете погледати овде

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !