Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Дан када се преображава и гора и вода

Милан Т. Стеванчевић, инжењер електронике и телекомуникација и наш члан Удружења написао је текст у коме се дотичу неки аспекти Преображења. Иначе, Стеванчевић је објавио више научних радова који су разматрани и усвојени од стране Међународног консултативног комитета Међународне уније за телекмуникације, која је специјализована агенција Уједињених Нација.Једна од највећих тајни Природе је Преображење. По Српском календару Светог Саве Преображење пада у ноћи између 19 и 20. августа. У старим српским рукописним књигама записано је да се те ноћи „преображава и гора и вода“. То је један од најтајанственијих записа нашег народа и представља део историјског и културног наслеђа Срба.

Да се гора преображава то се лако може доказати јер од тог дана лишће почиње да жути и опада. Међутим, да би се дошло до сазнања да се вода шреображава потребни су најмодернији електромагнетни инсрументи. Киша није вода већ хемијски раствор са одређеном рН јединицом. Поставља се питање како су наши преци дошли до овог сазнања и записали у старим рукописним књигама. Познато је да електромагнена сазнања могу имати само напредне цивилизације.

На Преображење температура нагло пада за више од 10 степени а киша и олујни ветар мењају постојећу лепу синоптичку ситуацију.Метеорологија је атомска наука где све временске појаве настају дејством енергије честица Сунчевог ветра. Тако киша настаје дејством електромагнетне и гравитационе силе из два корака уз утрошак огромне енергије.

У првом кораку, облачна кап настаје на атомском нивоу од честица гасова водоника и кисеоника, који се налазе у саставу Сунчевог ветра, у процесу електронске валенције.

У другом кораку, кишна кап настаје на молекуларном нивоу везивањем јонизованих атома у саставу Сунчевог ветра и поларизованих молекула облачних капи.

Кише од Ђурђевдана до Преображења на територији Србије имају pH вредност од 5 до 6 јединица и сматрају се слабо киселим кишама. Кише са pH вредностима 7 су неутралне кише а за pH вредности веће од 7 кише су алкалне. Слаба киселост киша је од великог значаја за родност године. Наше жито има пет пута већу енергетску вредност од жита са европског простора. Енергија зрна жита у нашој земљи достиже 150 јединица док у осталим деловима света има вредност око 30 јединица. Треба наглаити да само парадајз у Србији мирише и нигде више а о квалитету наших малина и воћа већ смо добро упознати.Од Ђурђевдана до Преображења јонизација се догађа на јонизованим атомима тешких метала па су кише слабо киселе. После Преображења јонизација се догађа на јонизованим атомима кисеоника па кише, у принципу, постају кисеоничне, односно неутралне а могу бити киселе само после снажних експлозија на Сунцу.

Поставља се питање, да ли сазнање о преображењу „и воде“ указује на постојање неке наше напредне цивилизације која је била у стању да изврши тако прецизне хемијске анализе. Без обзира на начин како су Срби дошли до сазнања да се преображава „и гора и вода“ то захтева много знања о Сунцу, процесима у природи и хемијском саставу Сунчевог ветра и кише.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !