Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Миланковић поново у граду под Леотаром

На веома позитивним искуствима изложбе о животу и делу Милутина Миланковића, одржане прошле године у Музеју Херцеговине у Требињу за време Дучићевих вечери поезије, Музеј Херцеговине и Факултет за производњу и менаџмент из Требиња уприличили су 28. септембра пројекцију филма „Од армираног бетона до Канона осунчавања“ о Милутину Миланковићу. Пројекција је организована у оквиру манифестације Европска ноћ истраживача, која има за циљ популаризацију науке и технологије посебно код деце школског узраста и студената.

Изложба Милутин „Миланковић – живот и дело“ реализована је прошле године у Требињу у оквиру Дучићевих вечери поезије, коју је посетило бројно грађанство и ученици свих школа. Током трајања изложбе посетиоци су имали прилике да виде филм из продукције Удружења, што је било веома запажено, па су културни, просветни и научни посленици Требиња пожелели да то учине и ове године. Затражили су одобрење од Удружења, што им је, уз изразе поштовања и захвалности, одобрено.

Тако је младим истраживачима представљен личност Милутина Миланковића, што је уз презентацију научних експеримената из физике, хемије, биологије, смарт аутомобила робота, дрона за контролу параметара квалитета ваздуха, демонстрацију употребе 3Д скенера, 3Д мерења, трансформација енергије и разне друге експерименте допринело да им ноћ истраживача остане у сећању.

Детаљи са прошлогодишње изложбе и пројекције филма
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !