Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Прва година са именом Милутина Миланковића, а 174 године постојања

Основна школа „Милутин Миланковић“ у Раброву, у општини Кучево, прославила је 174 године постојања рада, као и прву годину са именом великана светске и српске науке. На свечаном скуп поводом овог догађаја, поред многобројних гостију, били су и представници Удружења Милутин Миланковић из Београда, Надежда Пејовић и Никола Јанков.


На школској прослави основне школе у Раброву посебно су наглашене две теме: једна је Еко школа, пројекат који је реализован, а потврда тога је и еко-застава која се виори испред школе. Треба напоменути и да је мали број школа је у Србији које су добиле еко-заставу. Друга тема је, промена имена школе која сада носи име великана светске и српске науке Милутина Миланковића. После успостављања сарадње са Удружењем Милутин Миланковућиз Београда, уз њихову подршку и Министасртва просвете, прошле године (2016.), од првог септембра, почели смо да функционишемо као школа са новим именом, нагласио је директор школе Небојша Вељић.

Треба напоменути да је ОШ Милутин Миланковић једина школа у Србији која функционише на подручју општина Кучево и Голубац која има шест подручних оделења. Иначе годинама су ученици ове школе на свим нивоима такмичења освајајли висока признања, међу којима су и девет награда на окружним такмичењима. Такође су и три ученика била на републичким такмичењима. Без предшколаца, наставу похађа 220 ученика, од којих је 48 добило награде за освојена прва три места, што је око 23 одсто, од укупног броја ученика. И управо је то један од показатеља да школа ради квалитетно и стручно.

Прослави су присуствовали и радници и пензионера школе, ученици и њиховихи родтељи, многобројни гости из општина Голубац, Кучево и Велико Градиште, као и председник општине Новица Јаношевић и председник Скупштине општине Владимир Стојановић са сарадницима...


arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !