Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

У разговору са научником и професором

Група чланова Клуба младих Удружења Милутин Миланковић разговарала је 14. октобра 2017. са научником и професором др Александром С. Томићем, чланом Удружења о темама из области природних наука (физике, астрофизике и биоинжињеринга). То је био први корак у формирању група које ће се усавршавати у поменутим областима науке.


Клуб Младих Удружења Милутин Миланковић усложава своју причу тако што ће поред заједничког рада чланова Клуба, бити и формиране групе које су заинтересоване да се усавршавају у одређеним областима науке. Посебно интересовање је показано за теоријски рад и усавршавање из области физике и астрофизике, но није изостало и интересовање за биоинжињеринг...

У разговору са др Томићем учествовали су Ирина Петровић и Лена Далифоски (председник Клуба) из Гимназије „Мика Алас“, затим Лука Јовичић и Никола Савић из Математичке гимназије, као и Александар Ђурић из Десете гимназије и Дарко Голубовић, студент прве године Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Искусни професор Томић својом причом из личног живота и рада заинтересовао је младе за области свог интересовања и предложио им да мало размисле о темама његових предавања. Поред тога др Томић је члановима Клуба донео неколико књига и уџбеника чији је он аутор, а међу њима посебно место је заузела књига "АСТРОФОТОГРАФИЈА – фотографисање небеских тела и појава" (1983), који је од 2006. на списку значајних научних дела на UCLA универзитету САД, иако је објављена на српском језику. Иначе НАСА је ту књигу прогласила за најбољу из те области.arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !