Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Издаваштво и писана издања

Разор обрађених њива - Есеј о Миланковићу

Aутори: Проф. др Владо Милићевић
Издање: Фонд др Милићевић и Удружење Милутин Миланковић, Београд, 2007.


Разор обрађених њива - Есеј о Миланковићу

„Разор обрађених њива“ је књига о Миланковићу, глобалном загревању и климатским променама, човековом бахатом односу према мајци Природи, модро плавој планети у Сунчевом систему, радости живљења, траговима и опоменама из прошлости. Човек ће се уздизати у сутрашњици само ако буде поштовао и сачувао Природу: са њом је господар, без ње је прах.“ (Аутор)

Аутор ове књиге, читаоци ће се моћи у то уверити, као и његов идол Миланковић, пише и читаоцима саопштава стварност на један лирски надахнут начин, чинећи тако и тешку сувопарну, математичких и других наука терминологију, и просечно образованом читаоцу сасвим разумљивом. Стога не треба ову књигу заобићи, већ ју пригрлити, а након њеног читања сигурно ће се осетити помешано осећање – понос да имамо такве светске величине попут Миланковића, радост да имамо ауторе који су спремни да огроман рад, знање и стручност у тумачењу живота и дела Миланковића саопште другима, али и осећај кривице што нисмо више знали или нешто предузели да се неправда исправи.

Али за то није касно и треба учинити све да се Миланковић по други пут врати Србима, јер га је свет већ присвојио и означио као баштиника за сва времена. Како аутор каже:„Миланковић је као ерактички или мозаички стенски блок.., огромна стенска маса, стамена, чврста, транспортована далеко од матичног места помоћу глечера који је својом неизмерном снагом успео да покрене тако масиван блок“.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !