Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Милутину Миланковићу на изворе

Рударско-геолошки факултет, на коме је крајем 1999. године организован симпозијум „Миланковић – јуче, данас, сутра“, као први научни скуп посвећен неправилно запостављеном и скоро заборављеном великану српске науке, посетила је 26. 12. 2016. године делегација Удружења Милутин Миланковић.


Сусрет на Рударско-геолошком факултету био је прилика да се уз присуство декана проф. др Душанa Поломчићa окупи група учесника тога скупа, који су сада истакнути чланови Удружења Милутин Миланковић и да се евоцирају успомене на прве акције посвећене афирмацији лика и дела Милутина Миланковићи чији су иницијатори били професори Рударско-геолошког факултета. Констатовано је да је на скупу крајем 1999. године запаљена бакља коју и данас следе бројни поштоваоци лика и дела велика српске и светске науке.

Наглашено је и да су професори овог Факултета одржали већи број веома занимљивих предавања из геофизичких наука у оквиру трибине Отворена среда у просторијама Удружења.
Сусрет је, такође, искоришћен да се размотри учешће сарадника Факултета у активностима које сада реализује Удружење Милутин Миланковић. Декан и његови сарадници су поздравили иницијативу Удружења о организовању трајне манифестације Дани Милутина Миланковића - Час науке у Старом Сланкамену и изразили спремност да учествују у оснивању и раду Истраживачког центра.

Истакнутим члановима Удружења са Рудадско-геолошког факултета проф. др Александру Ђорђевићи, проф. др Зорану Стевановићу, проф. др Драгану Миловановићу и проф. др Мирославу Старчевићу су уручене књиге Милутин Миланковић путник кроз васиону и векове. Књиге су, такође, уручене и декану и библиотеци Факултета.
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !