Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Излет у Миланковићево духовно небо

У оквиру Дана европске баштине 2017, коју Удружење обележава бројним акцијама, ученици Геолошке и хидрометеоролошке школе „Милутин Миланковић“ посетили су 18. септембра недавно откривено Спомен обележје – Милутин МиланковићСвојевремено је Милутин Миланковић, сумирајући животно дело, написао – Да ли ће иза мене нешто остати? Остало је трајно дело за незаборав, а трајно сећање у Парку Милутин Миланковић - Спомен обележје великану, постаје место младима за инспирацију.

Професори ГХМШ „Милутин Миланковић“ која је прва дала име овог великана својој установи, Синиша Митрић и Сања Анђелић, ученицима су пригодним беседама дочарали научну и патриотску величину Миланковића у спомен обележју.

Ученици су са пажњом упијали речи својих професора о значају баштине за свест једног народа, а посебно месту Миланковића у баштини српске, али и светске цивилизације. Како је нагласио проф. Митрић, члан Управног одбора Удружења Милутин Миланковић: Позивам вас да у овим временима, када често владају предрасуде, неверица, понекада и безнађе, да се ипак загледамо у то духовно небо, где пуним сјајем сија Миланковићева звезда.
Повод ученичке посете, обилазак Спомен обележја, инспиративна излагања професора и лепо време и учинили су да овај догађај, како су сами ченици нагласили, буде упамћен, изражавајући при том жељу да обиђу и Даљ, Миланковићево родно место.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !