Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Захвалност Српске академије наука и уметности Удружењу

Удружење Милутин Миланковић је 15. јануара добило писмо дубоке захвалности Српске академије наука и уметности за признање које је уручено овој институцији од изузетног националног значаја поводом десет година рада Удружења.

Highslide JS

Златна повеља Удружења, највеће је признање које Удружење додељује, у знак захвалности за пружање помоћи у његовом раду. У образложењу признања стоји да се Златна повеља додељује Српској академији наука и уметности (чији је истакнути члан и потпредседник био академик Милутин Миланковић), јер је од самог почетка подржавала рад Удружења, што је било од изузетног значаја за његов рад.

Непосредна подршка председника и осталих чланова руководства САНУ-а, како претходног, тако и актуелног, огледала се у обезбеђењу услова за истраживање и употребу документације из Миланковићеве личне архиве, подршке на дугорочним задацима и учешћу на научним и другим скуповима.

Саставни део Признања, које је примио потпредседник Српске акaдемије наука и уметности академик Зоран Поповић, је и Макета споменика Милутину Миланковићу на Врачару, рад академског вајара Зорана Ивановића. Одлуком Академије ово уметничко дело је заведено у Инвентару Уметничке збирке Српске академије наука и уметности.

Highslide JS
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !