Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Све веће интересовање београдских школараца за Миланковића

Ученици Београдских школа у октобру месецу посетили су Удружење Милутин Миланковић са жељом да открију чињенице о животу и раду великана с ветске и српске науке.


Ученици ОШ „Јанко Веселиновић“ свој видокруг знања повећали су другог октобра, када су, како су сами нагласили, доживели угодне тренутке у Удружењу, што су навели и у књизи утисака. Хемијска школа посетила је Удружење 12. октобра, настављајући са посетама Удружењу, како су нагласили њихови наставници - Удружењу, где су доживели пријатне едукативне часове.

Велика посвећеност ученика обеју школа, изузетна пажња и занимање за одређене резултате, периоде и тренутке Миланковићевог живота и рада, за нас су потврда да је наша младост посвећена правим вредностима. Осим велике пажње и занимања, узрокованог и темељном припремом наставника за посете, угодним тренуцима у проширивању видокруга погодовала су специфична, и за дјечији узраст, необична питања и међусобни коментари. Посебно је било занимљиво када је ученицима ОШ „Јанко Веселиновић“ било постављено питање коме би они доделили неку награду, а то је овог пута била једна од књига из продукције Удружења, једногласно су предложили једног свог друга, али уз интересантну молбу, да он, када прочита књигу, уступи је својим колегиницама и колегама, направивши при том својеврсну листу чекања.

Фотографисање за успомену, молба да се омогуће и друге посете Удружењу, захвалност деце и њихових наставника, исказана у књизи утисака или при одласку, сведочанство је успелих догађаја и показатељ у ком правцу треба ићи даље у популаризацији Милутина Миланковића.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !