Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

„Наши Швајцарци“ код Миланковића

Представници наше дијаспоре из Швајцарске посетили су Удружењe Милутин Миланковић у суботу 10. фебруарa 2018. Међу гостима били су председника СПКД Просвјете Чедомир Паповић, Протојереј Бранимир Петковић, Мићо Драгосављевић испред Уружења Привредника, Марко Ћорић, члана одбора Удружења српских студената Цириха, као посебни гости најмлађи представници наше дијаспоре из Швајцарске.

Highslide JS

Сарадњa између наше дијаспоре из Цириха и Удружења Милутин Миланковић почела је оног тренутка када је „Радио Младост“ (Канал К – Швајцарска) постао медијски спонзор Удружења за дијаспору.

Тако је на позив Одбора СКПД Просвјете у Швајцарској и Црквене општине Цирих од 8. до 11. децембра у Цириху боравио мр Славко Максимовић, председнин Удружења Милутин Миланковић, који је одржао више предавања о животном и научном путу велика светске и српске науке Милутин Миланковић. Том приликом Максимовић је позвао представнике наше дијаспоре да посете Удружење Милутин Миланковић у Београду. И недуго затим представници „наших Швајцараца“ посетили су Удружење (10. Фебруар 2018.). И управо та посета наговестила је сарадњу на релацији Цирих и београд. Долазак председника СПКД Просвјете Чедомира Паповића, Протојереја Бранимира Петковића, Миће Драгосављевића испред Уружења Привредника, Марка Ћорића, члана одбора Удружења српских студената Цириха указао је велику заинтересованост рада Удружења и жеље да започета сарадња добије на квалитету и добије један континуитет у заједничком програму очувања нашег културног и научног идентитета.

Highslide JS

Скуп у Удружењу почео је молитвом ОЧЕ НАШ коју је изговорио Протојереј Бранимир Петковић уз присуство свог професора Протојереја-сатврофора др Радомира Поповића. Након тога скупу се обратио председник Удружења мр Славко Максимовић, који је гостима пожелео добродошлицу, а затим је одржао предавање о животу и раду Милутина Миланковића уз видео презентацију. Након тога скупу се обратили и Протојереј Бранимир, господин Паповић и господин Драгосављевић са жељом да се оствари дугорочна сарадња. Такође је наведено да ће дијаспора из Цириха учествовати у заједничким пројектима са Удружењем и да ће у одређеној мере помоћи материјално Удржењу кроз штампање књига као обезбеђивању одређених услова за рад. Такође је дат и акценат на сарадњу Удружења српских студената Цириха (Марко Ћорић) и Клуба младих Удружења (Миодраг Динић).

Highslide JS

Председник Удружења је Чедомиру Паповићу и Протојереју Бранимиру Петковићу поклонио комплете књига у издању Удружења међу којима је и најновија монографија „Срби и календарско питање“. Након тога у позитивној атмосфери разговарало се о могућим видовима сарадње и свега тога у обличавање једног званичног протокола. Уз дружење и послужење које је приредио домаћин завршио се један веома значајан догађај.

Highslide JS
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !