Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Тако млади, а толико знају

Неколико талентованих београдских основаца посетили су другог децембра Удружење Милутин Миланковић. Њихова жеља била је да много тога сазнају о нашем великану светске и српске науке Милутину Миланковићу.


Удружење Милутин Миланковић посебну пажњу поклања младима. Зато и постоји Дечији клуб Милутин Миланковић и Клуб младих талената Милутин Миланковић. Посета талентованих основаца показала је да постоји оправдање за залагање Удружења да се млади упознају са животом и радом Милутина Миланковића.

Наташа Кубуровић, професор разредне наставе довела је ученике Милицу и Михајла Радивојевића, Лану Јанковић, Марију Гунић и Милицу Николић у посету Удружењу. Сусрет са овом децом био је изенађујуће интересантан јер су они иако тако млади показали жељу да прошире већ нека своја сазнања о Миланковићу. Основци су погледали кратак филм о нашем научнику, а затим су у разговору који је вођен, изразили жељу да нешто нацртају везано за рад и живот Миланковића. Такође је вођен занимљив дијалог у коме су основци учествовали. Они су тражили одговоре на питања: Где се школовао Миланковић? Којим се областима науке бавио? Зашто је и када био у заробљеништву..?

Ту су била и питања о Сунцу и планетама сунчевог система, о црним рупама, меторитима, кратерима и много тога. На крају посете основци су погледали и изложбу о животу и раду Милутина Миланковића и то са великом пажњом, а затим су се уписали у књигу утисака Удружења.
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !