Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

На Врачару - Миланковићу у походе

Ученици и наставници школа које носе име Милутина Миланковића из Србије и Републике Српске, чланови и пријатељи Удружења, 28. маја положили су цвеће на Спомен-обележје Милутину Миланковићу на Врачару, обележивши Дан рођења научника.

Бројним манифестацијама у мају месецу у школама и другим институцијама обележен је Дан рођења великана. Ове године, по први пут, уприличен је пригодан програм код Спомен обележја у Парку са његовим именом у извођењу ученика Основне школе Милутин Миланковић из Раброва, Средњошколског центра Милутин Миланковић из Милића, Образовног система Милутин Миланковић из Београда и Геолошке и хидрометеоролошке школе из Београда.

На манифестацији је била присутна и положила цвеће Мирјана Иванчевић, идејни творац изградње споменика, која је још 2008. године, када је била директорка Геолошке и хидрометеоролошке школе, покренула прву иницијативу према надлежним органима за изградњу споменика.

Намера Удружења је да Спомен-обележје Милутину Миланковићу буде место ходочашћа поштовалаца, а посебно младих. Диван мајски дан, пригодан програм и свечана атмосфера допринели су да манифестација Миланковићу у походе буде празник за посетиоце и путоказ за наредне активности. Хорови две школе извели су своје химне посвећене Миланковићу, водитељски пар ученица симпатично је водио програм, а наставници и директори школа су говорили о томе како се у школама посвећује пажња и реализују активности на популаризацији научника чије име са поносом носе.

Хор Основне школе из Раброва и водитељке Наталија Гарић и Дуња Туцаков
Обраћање директорке Весне Богичевић из Милића, проф. Синише Митрића из Геолошке и хидрометеоролошке школе, председника Удружења мр Славка Максимовића и директора ОШ из Раброва Владимира Теодосијевића
За успомену са великаном
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !