Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Миланковићев пут кроз Војногеографски институт

У Војногеографском институту од 17. октобра 2017. организована је изложба - Милутин Миланковић, живот и дело уз пројекцију филма - Од армираног бетона до Канона осунчавања.


Удружење Милутин Милканковић наставља са трајном активношћу информисања циљане јавности о својим активностима на популаризацији Милутина Миланковића. Реализујући раније договорене заједничке задатке са Генералштабом Војске Србије на организовању бројних активности у Војсци, чији је циљ да се и јавност у Министарству одбране и Војсци Србије упозна са укупним делом Милутина Миланковића. Посебно да се детаљније информишу о сарадњи овог научника са војском као институцијом на бројним задацима изградње инфраструктурних објеката за потребе војске тадашње Краљевине Југославије.
У том циљу је у Војногеографском институту од 17. октобра организована изложба -Милутин Миланковић, живот и дело уз пројекцију филма - Од армираног бетона до Канона осунчавања.

Војногеографски институт, институција која је за својих сточетрдесет година рада, остварила изузетне резултате и пружила немерљив допринос војном, привредном и економском потенцијалу земље, у једном делу свог рада имала је потребе и разлога да сарађује и са Милутином Миланковићем.

Након пригодних излагања и пројекције филма, од стране припадника овог института исказан је велики интерес за додатним информацијама и сагледана могућност њиховог укључивања у истраживање. Заједнички је закључено да је потребно детаљније изучавање мање познатих чињеница из живота и рада научника у војсци и за војску, па ће се тај сегмет из свог домена рада истражити и јавности предочити и ова институција.

Војногеографском институту том приликом уручена је монографија Милутин Миланковић, путник кроз васиону и векове.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !