Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

Заједно смо јачи

У оквиру сарадње Војске Србије и Удружења Милутин Миланковић ректор Универзитета одбране генерал Младен Вуруна са сарадницима посетио Удружење.

Highslide JS

Традиционално добри односи и интензивна сарадња Војске Србије и Удружења Милутин Миланковић се наставља. По унапред договореном плану ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна са најближим сарадницима пуковником др Иваном Вулићем, проректором за међууниверзитетску и међународну сарадњу и пуковником др Бобаном Ђоровићем, проректором за квалитет наставе посетио је 21. марта Удружење Милутин Миланковић. После обиласка изложбе и музејске поставке „Милутин Миланковић-живот и дело“ и међусобног информисања о организацији и програмским активностима Универзитета, као и дестетогодишњем раду Удружења и досадашњој подршци и сарадњи са Војском Србије договорени су конкретни облици сарадње у наредном периоду, а посебно о акцијама на обележавању Миланковићевих јубилеја: 140 година од рођења и 110 година од доласка Миланковића на Београдски Универзитет.

Договорено је да у оквиру међународне конференције о животу и делу Милутина Миланковића која ће бити организована у 2019. години један део буде посвећен грађевинској активности Миланковића између два рата за потербе војске. У том циљу планирано је да у другој половини 2019. године Универзитет одбране и Удружење организују у просторијама Универзитета Округли сто „Миланковићев допринос изградњи објеката за потребе одбране“. Планирано је да се за потребе округлог стока припреми одговарајуи видео материјал, организује изложба и припреми зборник радова.

Такође је договорено да ће координатор даљих активности бити пуковник др Иван Вулић, проректор за међууниверзитетску и међународну сарадњу Универзитет одбране који ће бити и члан организационог одбора за програмске активности у оквиру јубилеја.

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !