Vesti

Dr Mileta Radojević na izložbi Milankovićeva vremenska kapija

Direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije dr Mileta Radojević posetio je 27. novembra izložbu Milankovićeva vremenska kapija u Narodnoj banci Srbije.

Naslovna-strana
Dr Mileta Radojević i Milan Stanimirović

I pored toga što je dr Mileta Radojević deljno upoznat sa radom Udruženja Milutin Milanković i materijalom koji poseduje i izlaže Udruženje, vidno je iskazao zadovoljstvo sveukupnim radom Udruženja na popularizaciji Milutina Milankovića. Takođe je pozitivno komentarisao postavku izložbe, nova dokumenta i sadržaj koji su prezentovani na izložbi.

Ukupnom utisku dr Radojevića doprinele su i informacije i svedočenja iz Knjige utisaka o sve većoj posećenosti izložbi učenika i nastavnika škola iz Beograda i unutrašnjosti.

I upravo jedan od primarnih ciljeva izložbe o velikanu svetske i srpske nauke Milutinu Milankoviću je bio da se što više mladih ljudi upozna sa radom i životom ovog naučnika. Milutin Milanković je bio jedan od najznačajnijih naših naučnika koji je svoje akademsko znanje stekao u inostranstvu, ali je svoj vrhunski sveobuhvatni naučni učinak ostvario u Srbiji.

3Miletaizlozba
2miletaizlozba

Očekujući nove uspehe, dr Radojević je poželeo da se ostvare i namere Udruženja da dođe do formiranja Muzeja Milutin Milanković.