Вести

Др Милета Радојевић на изложби Миланковићева временска капија

Директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије др Милета Радојевић посетио је 27. новембра изложбу Миланковићева временска капија у Народној банци Србије.

Naslovna-strana
Др Милета Радојевић и Милан Станимировић

И поред тога што је др Милета Радојевић дељно упознат са радом Удружења Милутин Миланковић и материјалом који поседује и излаже Удружење, видно је исказао задовољство свеукупним радом Удружења на популаризацији Милутина Миланковића. Такође је позитивно коментарисао поставку изложбе, нова документа и садржај који су презентовани на изложби.

Укупном утиску др Радојевића допринеле су и информације и сведочења из Књиге утисака о све већој посећености изложби ученика и наставника школа из Београда и унутрашњости.

И управо један од примарних циљева изложбе о великану светске и српске науке Милутину Миланковићу је био да се што више младих људи упозна са радом и животом овог научника. Милутин Миланковић је био један од најзначајнијих наших научника који је своје академско знање стекао у иностранству, али је свој врхунски свеобухватни научни учинак остварио у Србији.

3Miletaizlozba
2miletaizlozba

Очекујући нове успехе, др Радојевић је пожелео да се остваре и намере Удружења да дође до формирања Музеја Милутин Миланковић.