Vesti

Milankovićev skok preko Atlanskog okeana

Nebojša Živković, predsednik Srpske narodne odbrane u Americi posetio je 30. oktobra Udruženje Milutin Milanković. Njega su dočekali i sa istorijatom i radom Udruženja upoznali predsednik mr Slavko Maksimović i potpredsednik Slobodan Stojanović.

poseta-sno
Slavko Maksimović, Nebojša Živković i Radovan Kalabić

Izložbu o Milutinu Milankoviću, Nebojši Živkoviću, predstavio je mr Radovan Kalabić, član Upravnog odbora Udruženja. Inače Živković je najmlađi predsednik najstarije srpske organizacije SNO u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je i danas vrlo aktivna i koju je još 1914. osnovao naš slavni naučnik Mihailo Pupin Idvorski.

U razgovoru sa predstavnicima Udruženja Živković je rado prihvatio poziv da prisustvuje otvaranju izložbe o Milutinu Milankoviću u Narodnoj banci Srbije, koja je zakazana za 5. novembar 2019. u 18 sati.

U nastavku razgovora sa predstavnicima uprave Udruženja Milutin Milanković bilo je reči i o mogućim oblicima saradnje, kao i o najavama aktivnosti našeg Udruženja u “Slobodi”, vrlo uticajnom glasilu SNO u SAD.

Na kraju Živkovićeve posete postignut je i dogovor, koji je inicirao predsednik Maksimović, da se razmotri ko bi od naučnika iz redova SNO u Americi mogao da se odgovorno prihvati poziva da bude član našeg Udruženja i ujedno njegov predstavnik u SAD.