Vesti

Nagrade Udruženja mladim goranima

mladi gorani

Udruženje Milutin Milanković, u sklopu svojih programskih aktivnosti, nastoji da organizacijama i pojedincima, učenicima i studentima, za društveno koristan rad, u granicama svojih mogućnosti, pruži podršku i nagradi ih. Na prigodnoj svečanosti Pokreta gorana Srbije 14. juna predsednik Udruženja mr Slavko Maksimović i član Upravnog odbora Udruženja Ljubomir Popara, višedecenijski aktivista goranske organizacije, uručili su prigodne nagrade – knjige iz produkcije Udruženja.

mladi gorani

Svečanost je upriličena povodom Konkursa koji je raspisao Pokret gorana Srbije u saradnji sa: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrde -vUpravom za šume i Revijom ”Šume”, povodom obeležavanja 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine. Na nagradnom konkursu za prozni sastav, pesmu, crtež, karikaturu, plakat, goransku ekološku poruku i fotografiju učešće je uzelo 35 opštinskih i gradskih organizacija Pokreta gorana sa područja Republike Srbije.

Nagrađena su deca iz 24 opštine i grada i to: Sombora, Subotice, Sremske Mitrovice, Svrljiga, Despotovca, Žagubice, Paraćina, Vranja, Boljevca, Kraljeva, Knjaževca, Jagodine, Zaječara, Smedereva, Trstenika, Požege, Pirota, Novog Beograda, Zvezdare, Čukarice, Rakovice, Savskog Venca, Lazarevca i Surčina.

mladi gorani