Vesti

Podrška Udruženja mladim autorima, budućim naučnim radnicima

mladi-autori

Niz godina Udruženje Milutin Milanković nastoji da pruži pomoć i podršku mladima, ostvarujući tako svoju misiju. Jedna od brojnih akcija je podrška aktivnostima Zadužbine Andrejević, koja svake godine na konkursu vrši izbor najboljih maturskih radova i objavljuje ih u svom zborniku.

Udruženje nagrađenim mladim autorima, na svečanom skupu, koji organizuje Zadužbina Andrejević, daruje neku prigodnu knjigu iz svoje pisane produkcije pružajući im na taj način dodatnu podršku da istrajnost u budućem radu gaje i na rezultatima i metodologiji naučnog rada Milutina Milankovića. Tako je 12. marta potpredsednik Udruženja Slobodan Stojanović uručio jedno od izdanja mladim autorima koji su kraćim izlaganjima prezentovali svoje maturske radove. Bilo je pravo zadovoljstvo slušati vešte besede Milene Mimice, Katarine Koruge, Milana Milosavljevića, Irine Petrović, Sare Radojković i Lene Dalifoski iz različitih oblasti prirodnih i društvenih nauka. Rad Luke Vasića, koji je bio sprečen da prisustvuje svečanosti prezentovala je Zadužbina.

Prilikom obraćanja mladim autorima Slobodan Stojanović govorio je o radu sa mladima i za mlade u okviru aktivnosti na popularizaciji Milutina Milankovića, pozvavši ih da posete Udruženje i detaljnije se upoznaju sa velikanom i njegovim naučnim doprinosom.