Vesti

Školska manifestacija „Milankoviću u čast“ u Rabrovu

Osnovna škola “Milutin Milanković” iz Rabrova niz godina realizuje brojne aktivnosti na vaspitanju i razvijanju ponosa kod svojih učenika na naučnika čije ime škola nosi. Uz veliko angažovanje nastavnog kadra i direktora Škole Vladimira Todosijevića aktivnosti obuhvataju takmičenje iz raznih oblasti nastavnog gradiva sa jasnim akcentom na naučnika Milutina Milankovića.

Iz godine u godinu u ovoj školi se nadograđuju oblici tog svojevrsnog nastavnog oblika. Ovogodišnje kviz-takmičenje pod nazivom „Milankoviću u čast“, održano 24. maja, organizovano je uz učešće nekoliko škola iz okoline. U takmičenju je učestvovalo pet ekipa: dve ekipe iz OŠ “Ivo Lola Ribar” iz Velikog Gradišta, jedna ekipa iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Majilovca i dve ekipe iz OŠ “Milutin Milanković” iz Rabrova.
Kvizu je prethodila himna škole u izvođenju školskog hora. Posebna zanimljivost ove himne je u tome što su je nekoliko godina ranije napisali učenici, kako tekstove strofa, tako i muziku, a potom sve uobličila nastavnica muzičke kulture Slađana Stević.

Kvizu znanja i drugim aktivnostima u Školi prisustvovali su predstavnici Udruženja Milutin Milanković iz Beograda, Slobodan Stojanović, Radomir Mirčić i Dobrivoje Veljković.

Pored takmičarskog dela, učenici su imali priliku da pogledaju stalnu postavku o životu i delu Milutina Milankovića koja krasi stari deo škole, kao i makete mostova, likovne i literarne radove na temu “Život i delo Milutina Milankovića” koje su izradili učenici škole. 
Ekipe koje su osvojile prvo, drugo i treće mesto dobile su pehare, sve ekipe su zaslužile čestitke za iskazano znanje i uloženi trud i slobodno se može reći da su svi pobedili.