Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Видео продукција

Видео продукција, као и издаваштво Удружења, својим обимом, а посебно високим квалитетом достојни су теме и личности коју обрађују. Уобличена у разне форме од промо-материјала, краткометражне и дугометражне форме, све до будуће ТВ серије, видео продукција свестраношћу и квалитетом израза омогућује сазнавање обиља информација, али и емотивни доживљај личности и дела Милутина Миланковића.


Документарни филм „Путник кроз васиону и векове“

Продукција: Удружење Милутин Миланковић Београд
Редитељ: Душан Вулековић


Highslide JS

Филм редитеља Душана Вулековића има за тему живот Милутина Миланковића и паралелно прати развој његових теорија са акцентом на најзначајније дело „Канон осунчавања земље“ и периодизацију ледених доба, односно криве осунчавања.

Филм се састоји од материјала различитог порекла. Један део филма базиран je на "found footage" материјалу. Други део филма чини компјутерски генерисану слику, односно разне врсте 2D и 3D анимације које пластично приказују Миланковићеве теоријске радове.

Трећи део је играни снимљени материјал. Наратив филма састављен је делом од материјала који је преузет из аутобиографије Милутина Миланковића. У том тексту проналазимо срећу, узбуђење, страх, страст и носталгију, све емоције које су могле да се јаве у његовом неизвесном времену.

Играни део представља његово везивно ткиво. Материјал је снимљен филмском траком (16мм) и фотографски је стилизован у маниру адекватном за идеју, омогућујући специфичан монтажни ритам филма, са повременим синкопама – скоковима између садашњости и прошлости.

Захваљујући свом квалитету филм ће на адекватан начин едуковати своју публику о значају Миланковићевог рада дајући богату слику времена у ком је тај рад настајао и бројне тешкоће које је на путу ка својој афирмацији морао да превазиђе. Трајање филма 40 минута“.
(Из редитељске експликације филма Душана Вулековића).

Highslide JS

Кадар из филма

Highslide JS

Кадар из филма

arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !