Удружење

Милутин Миланковић

Београд

"Осунчавање Земље покорава се неминовном закону,
исто тако тачном као што је Њутнов закон гравитације."

Вести

ПОСЕТА УДРУЖЕЊА УНИВЕРЗИТЕТУ СЛОБОМИР П У БИЈЕЉИНИ

На позив власника и оснивача Слобомир П Универзитета из Бијељине г-дина Слободана Павловића и ректора Универзитета проф. др Владице Ристића, делегација Удружења Милутин Миланковић 17. априла посетила је овај престижни универзитет. Посета је организована поводом свечаности обележавања 15 година рада Универзитета и 25 година рада Теслианума у склопу које је уприличено упознавање гостију и домаћина са животом и делом Милутина Миланковића и представљен рад Удружења.

Highslide JS

Делегацију Удружења, коју су чинили Мр Славко Максимовић, Слободан Стојановић, Љубомир Попара и Синиша Трумић, примљена је са високим уважавањем због резултата на популаризцији истакнутог научника. Поздравне речи, уз уручивање неколико књига из продукције Удружења, упутио је председник Удружења Славко Максимовић, док је о животном путу научника говорио Слободан Стојановић.

На свечаности су представљене теме и истраживачки радови чланова Српске Краљевске Академије Иновационих Наука – СКАИН из Београда, у оквиру 8-ог симпозијума иноваионих истраживања „СИНОВИС-2018“, при чему је један од радова приказао и делатност истраживача др Љубинка Илића на санирању родне куће Милутина Миланковића из Даља. Представници Теслианума из Бијељине представили су изложбену поставку посвећену Николи Тесли и Михајлу Пупину, у склопу које су постављени делови изложбених паноа Удружења о Милутину Миланковићу.

Highslide JS
Са изложбене поставке

Раније успостављена сарадња са Слобомир П Универзитетом, према договору власника Универзитета и председника Удружења, резултираће у будућности новим садржајима којима ће се становницима Бијељине и студентима Универзитета комплексније представити личност и дело Милутина Миланковића уз покретање иницијативе да и град Бијељина изнађе могућност трајнијег одуживања дуга великану.

Highslide JS
Детаљи са свечаности
Highslide JS
Др Љубинко Илић при санирању родне куће Милутина Миланковића у Даљу
arrow

Информације


За све информације, контакте, актуелности и сазнања поводом дела и рада нашег Удружења, Молимо Вас да нас контактирате путем е-маил адресе:

milankovicm@gmail.com

Такође, можете нас контактирати и путем следећих телефона:

мр Славко Максимовић
+381 (64) 13 57 307
(председник Удружења)

Слободан Стојановић
+381 (63) 71 64 307
(потпредседник Удружења)

Срдачно Вам се захваљујемо !