Вести

УДРУЖЕЊЕ МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ НА МАШИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ

Машински факултет у Београду, компанија Инмолд из Пожеге и Удружење Милутин Миланковић организовали су својеврсни колаж активности посвећених Милутину Миланковићу, који је обухватио изложбу, пројекцију филма и излагање о патриотизму великана. Студенти, професори са Машинског и других факултета, организатори из Пожеге и други гости са занимањем и нескривеним поносом испратили су планиране активности од стране породичне компаније Инмолд из Пожеге.

На веома позитивним резултатима популаризације Милутина Миланковића у својој фирми, власник, дипломирани машински инжењер Горан Јанковић и популаризатор дуалног образовања професор Томислав Милетић одлучили су да дводневне активности упознавања са фирмом на Машинском факултету (15. и 16. маја) посвете узору на којем већ своје запослене, стипендисте и будуће припаднике колектива, између осталог, васпитавају.

 

Горан Јанковић

и Томислав Милетић приликом обраћања учесницима

 

Активности које је компанија Инмолд осмислила и са деканатом Машинског факултета реализовала представља пример за углед и оглед, што су бројни гости истицали. Међу званицама је било више професора који су својевремено посећивали Удружење и учествовали у његовим активностима, па је и ова акција наишла на њихово нескривену симпатију и подршку.
Некадашњи ректор Београдског универзитета проф. др Иванка Поповић и проректор проф. др Ненад Зрнић са задовољством су пратили садржаје и поред чињенице да су у доброј мери упознати са активностима Удружења, попут заједничке акције на постављању спомен плоче на згради Ректората Универзитета у Београду која сведочи о одлуци Европског удружења физичара да се Универзитет у Београду прогласи за историјско место од значаја за развој физичких наука.
Потпредседник Удружења Слободан Стојановић, изражавајући задовољство манифестацијом, представницима неколико факултета, Привредне коморе Србије и власнику компаније Инмолд уручио примерке издања Удружења у знак признања и захвалности за акције популаризације Милутина Миланковића.

 

Како једна активност, својим резултатом и порукама, инспирише учеснике за нова прегнућа, тако је и активност на Машинском факултету инспирисала руководство компаније Инмолд да обогате свој простор садржајима из делокруга рада Удружења о чему предстоје непосредни и конкретни договори.