Vesti

UDRUŽENJE MILUTIN MILANKOVIĆ NA MAŠINSKOM FAKULTETU U BEOGRADU

Mašinski fakultet u Beogradu, kompanija Inmold iz Požege i Udruženje Milutin Milanković organizovali su svojevrsni kolaž aktivnosti posvećenih Milutinu Milankoviću, koji je obuhvatio izložbu, projekciju filma i izlaganje o patriotizmu velikana. Studenti, profesori sa Mašinskog i drugih fakulteta, organizatori iz Požege i drugi gosti sa zanimanjem i neskrivenim ponosom ispratili su planirane aktivnosti od strane porodične kompanije Inmold iz Požege.

Na veoma pozitivnim rezultatima popularizacije Milutina Milankovića u svojoj firmi, vlasnik, diplomirani mašinski inženjer Goran Janković i popularizator dualnog obrazovanja profesor Tomislav Miletić odlučili su da dvodnevne aktivnosti upoznavanja sa firmom na Mašinskom fakultetu (15. i 16. maja) posvete uzoru na kojem već svoje zaposlene, stipendiste i buduće pripadnike kolektiva, između ostalog, vaspitavaju.

 

Goran Janković

i Tomislav Miletić prilikom obraćanja učesnicima

 

Aktivnosti koje je kompanija Inmold osmislila i sa dekanatom Mašinskog fakulteta realizovala predstavlja primer za ugled i ogled, što su brojni gosti isticali. Među zvanicama je bilo više profesora koji su svojevremeno posećivali Udruženje i učestvovali u njegovim aktivnostima, pa je i ova akcija naišla na njihovo neskrivenu simpatiju i podršku.
Nekadašnji rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Ivanka Popović i prorektor prof. dr Nenad Zrnić sa zadovoljstvom su pratili sadržaje i pored činjenice da su u dobroj meri upoznati sa aktivnostima Udruženja, poput zajedničke akcije na postavljanju spomen ploče na zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu koja svedoči o odluci Evropskog udruženja fizičara da se Univerzitet u Beogradu proglasi za istorijsko mesto od značaja za razvoj fizičkih nauka.
Potpredsednik Udruženja Slobodan Stojanović, izražavajući zadovoljstvo manifestacijom, predstavnicima nekoliko fakulteta, Privredne komore Srbije i vlasniku kompanije Inmold uručio primerke izdanja Udruženja u znak priznanja i zahvalnosti za akcije popularizacije Milutina Milankovića.

 

Kako jedna aktivnost, svojim rezultatom i porukama, inspiriše učesnike za nova pregnuća, tako je i aktivnost na Mašinskom fakultetu inspirisala rukovodstvo kompanije Inmold da obogate svoj prostor sadržajima iz delokruga rada Udruženja o čemu predstoje neposredni i konkretni dogovori.