Vesti

Unuk Nikola u poseti zavičaju slavnog pretka

unuk-milankovica1

Iz daleke Australije u Beograd je stigao unuk Milutina Milankovića Nikola sa svojom suprugom Dijan, da bi obišao spomenik, rodnu kuću u Dalju i posetio Udruženje koje populariše ličnost i delo slavnog dede.

Unuk Milutina Milankovića već je u par navrata posetio Udruženje, kao i sve tri njegove ćerke, kojima je put u Srbiju bila nagrada kada su punile 18 godina i postajale punoletne. Ovog puta došao je sa svojom suprugom da ju upozna sa mestima i aktivnostima kojima se čuva uspomena na dedu Milutina. Nakon posete Udruženju i pažljivog razgledanja izložbene postavke, obišli su spomenik pretku u parku Milutina Milankovića na Vračaru. Osim tih aktivnosti predsednik Udruženja mr Slavko Maksimović organizovao je posetu gostiju rodnom mestu naučnika u Dalju, gde su zajedno obišli njegovu kuću i upoznali se sa radom Kulturno-naučnog centra „Milutin Milanković“ koji funkcioniše u rodnoj kući.

unuk-milankovica2

Zadovoljstvo koje su iskazali kroz reči zahvalnosti i podrške ideji da se u Beogradu osnuje Muzej Milutina Milankovića, dobilo je potvrdu i u obećanju da će potomci, unuk Nikola i unuka Marina, Udruženju za budući muzej obezbediti neke lične stvari dede Milutina, kao što su već učinili dostupnom prepisku Milutina sa sinom Vasilijem, njihovim ocem.

unuk-milankovica4
unuk-milankovica3

Fotografije za uspomenu na posetu, prijatan susret i druženje