Вести

Манифестација Дани Милутина Миланковића – Час науке у Старом Сланкамену

dani-milutina-milankovića1

Четврти пут за редом у Старом Сланкамену 24. маја одржана је манифестација Дани Милутина Миланковића – Час науке, у организацији Скупштине општине Инђија, Туристичке организације те општине и подршку нашег Удружења.

Ове године Час науке је био посвећен двојици великих пријатеља и колега са Београдског универзитета Михајлу Петровићу – Мики Аласу и Милутину Миланковићу. Делове веома занимљиве књиге о Мики Аласу, коју су написали Милутин Миланковић и Јеленко Михајловић, публици су презентовали ученици гимназије из Инђије уз инспиративно вођење професора физике Милана Предојевића.

dani-milutina-milankovića2

Манифестација Час науке постала је традиционална, а према речима председника Скупштине општине Милана Предојевића, за очекивати је да се следећа, пета по реду манифестација, реализује у новом објекту који ускоро почиње да се гради у Старом Сланкамену као будући Научно-истраживачки центар Милутин Миланковић. На тај начин ће се тек сагледати пуни смисао иницијативе Удружења Милутин Миланковић да у месту доказа Миланковићеве теорије буде институција која ће трајним акција гајити дело научног генија.

dani-milutina-milankovića3