Вести

Миланковићев скок преко Атланског океана

Небојша Живковић, председник Српске народне одбране у Америци посетио је 30. октобра Удружење Милутин Миланковић. Њега су дочекали и са историјатом и радом Удружења упознали председник мр Славко Максимовић и потпредседник Слободан Стојановић.

poseta-sno
Славко Максимовић, Небојша Живковић и Радован Калабић

Изложбу о Милутину Миланковићу, Небојши Живковићу, представио је мр Радован Калабић, члан Управног одбора Удружења. Иначе Живковић је најмлађи председник најстарије српске организације СНО у Сједињеним Америчким Државама, која је и данас врло активна и коју је још 1914. основао наш славни научник Михаило Пупин Идворски.

У разговору са представницима Удружења Живковић је радо прихватио позив да присуствује отварању изложбе о Милутину Миланковићу у Народној банци Србије, која је заказана за 5. новембар 2019. у 18 сати.

У наставку разговора са представницима управе Удружења Милутин Миланковић било је речи и о могућим облицима сарадње, као и о најавама активности нашег Удружења у “Слободи”, врло утицајном гласилу СНО у САД.

На крају Живковићеве посете постигнут је и договор, који је иницирао председник Максимовић, да се размотри ко би од научника из редова СНО у Америци могао да се одговорно прихвати позива да буде члан нашег Удружења и уједно његов представник у САД.