Вести

Награде Удружења младим горанима

mladi gorani

Удружење Милутин Миланковић, у склопу својих програмских активности, настоји да организацијама и појединцима, ученицима и студентима, за друштвено користан рад, у границама својих могућности, пружи подршку и награди их. На пригодној свечаности Покрета горана Србије 14. јуна председник Удружења мр Славко Максимовић и члан Управног одбора Удружења Љубомир Попара, вишедеценијски активиста горанске организације, уручили су пригодне награде – књиге из продукције Удружења.

mladi gorani

Свечаност је уприличена поводом Конкурса који је расписао Покрет горана Србије у сарадњи са: Министарством пољoпривреде, шумарства и водоприврде -вУправом за шуме и Ревијом ”Шуме”, поводом обележавања 5. јуна Светског дана заштите животне средине. На наградном конкурсу за прозни састав, песму, цртеж, карикатуру, плакат, горанску еколошку поруку и фотографију учешће је узело 35 општинских и градских организација Покрета горана са подручја Републике Србије.

Награђена су деца из 24 општине и града и то: Сомбора, Суботице, Сремске Митровице, Сврљига, Деспотовца, Жагубице, Параћина, Врања, Бољевца, Краљева, Књажевца, Јагодине, Зајечара, Смедерева, Трстеника, Пожеге, Пирота, Новог Београда, Звездаре, Чукарице, Раковице, Савског Венца, Лазаревца и Сурчина.

mladi gorani