Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН И СЛАВА УДРУЖЕЊА МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ

Јуче, 7. маја, свечано је обележен Дан и Слава Удружења Милутин Миланковић, у весељу и духу празновања Ђурђевдана, празника који симболизује буђење природе и нових почетака.

У просторијама Удружења, уз присуство бројних поштоваоца дела нашег великог научника Милутина Миланковића, као и чланова самог Удружења, догађај је био обогаћен присуством уважених гостију из академске заједнице и културног живота, који својим присуством и подршком доприносе раду и мисији Удружења.

Овогодишње обележавање Дана и Славе Удружења било је посебно свечано, будући да се поклопило са васкршњим празницима, додатно уносећи радост у срца присутних. Разговори, дружење и заједничко прослављање нагласили су значај очувања успомена на Милутина Миланковића, чије идеје и даље инспиришу многе генерације научника и истраживача.

Осим ретроспективе на дело Миланковића, дискутоване су и будуће активности Удружења, нарочито са фокусом на месец мај, који је значајан не само због обележавања месеца рођења Милутина Миланковића, већ и као прилика за нове пројекте и иницијативе које ће промовисати његово научно наслеђе. Очекује се низ тематских састанака, предавања, догађаја и изложби које ће додатно осветлити значај његовог рада и оставштине.

Сви присутни су се сложили да обележавање оваквих датума доприноси већем разумевању и популаризацији науке и да је Удружење Милутин Миланковић кључни чувар баштине једног од највећих умова који су Србија и свет икада имали.

Слављеничка атмосфера била је прожета осећањем заједништва и поноса што су део овог важног подухвата. Обележавање Дана и Славе Удружења наставиће да буде инспирација за све будуће генерације које долазе.