Вести

Позив за Беч

Српско просвјетно и културно друштво Просвјета Аустрија из Беча позвало је представнике Удружења Милутин Миланковић из Београда да учествују у прослави јубилеја 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве, која ће се одржати у Бечу, од 6. До 8. Децембра 2019. године, по благослову Епископа аустријско-швајцарског господина Андреја, у организацији Епархије аустријско швајцарске и СПКД Просвјета Аустрија.

bec

Проф. Срђан Мијалковић МБА, председник СПКД Просвјета Аустрија упутио је званичан позив Удружењу Милутин Миланковић из Београда за долазак у Беч:

Поштовани, позивамо Вас да са Вашом изложбом „Милутин Миланковић – живот и дело“ учествујете у свечаностима поводом обележавања јубилеја 800 година аутокефалности СПЦ у Бечу. Ваша изложба би била изложена у простору СПЦ у Бечу, а свечаном отварању изложбе присуствовали би гости из Беча и Аустрије, на челу са Епископом аустријско-швајцарским господином Андрејем. Ваш домаћин би било Српско просвјетно и културно Друштво Просвјета Аустрија. Надамо се да ћете наш позив прихватити и Вашим присуством увеличати предстојеће манифестације.

Представници Удружења су са захвалношћу прихватили овај позив. Удружење ће у Бечу представљати председник мр Славко Максимовић и потпредседник Слободан Стојановић. Тако ће они од 6. до 8. децембра 2019. у Бечу учествовати у свечаној прослави јубилеја 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

На овопоменутој прослави Удружење ће се представити изложбом Милутин Миланковић – живот и дело.

Детаљи са недавно одржане изложбе Миланковићева временска капија у изложбеном простору Народне банке Србије.