Вести

Саобраћајни факултет у посети Удружењу

u-poseti-udruzenju

Делегација Саобраћајног факултета из Београда на челу са деканом професором др Небојшом Бојовићем посетила је 7. фебруара Удружење и упознала се с радом Удружења на афирмацији научника и посебно са радом Миланковића на бројним инфраструктурним пројектима у Србији и другим земљама.

Посета је организована у складу са закључцима Годишње скупштине Удружења о потреби већег ангажовања на успостављању чвршћих веза са академском заједницом у Србији и потребом да се факултети више укључе у активности на афирмацији научника и професора Миланковића у години два значајна јубилеја 140 година од рођења и 110 година од његовог доласка на Београдски универзитет.

Са посебном пажњом професори Саобраћајног факултета саслушали су излагање потпредседника Управног одбора Удружења Милана Станимировића, који је госте упознао са животом и делом Миланковића презентованим кроз поставку сталне изложбе. Након разгледања изложбе, у разговору са председником Удружења мр Славком Максимовићем и другим члановима, сагледане су могућности заједничких активности и изражена спремност руководства Саобраћајног факултета да нађе своје место у обележавању јубилеја јер је пројектовањем и радом на бројним инфраструктурним објектима Миланковић задужио и саобраћајну струку. Запажања делегације исказана су од стране декана Саобраћајног факултета, професора Бојовића у Књизи утисака.

„Импресивно је да постоје овакви дивни ентузијасти који чувају сећање на једног од највећих светских умова. Академска заједница је веома поносна на оно што је овај генијални човек начинио својим научним опусом. Саобраћајни факултет је веома поносан што може да буде део онога што сте ви овде поставили кроз ваше удружење.“

knjiga-utiska