Вести

Унук Никола у посети завичају славног претка

unuk-milankovica1

Из далеке Аустралије у Београд је стигао унук Милутина Миланковића Никола са својом супругом Дијан, да би обишао споменик, родну кућу у Даљу и посетио Удружење које популарише личност и дело славног деде.

Унук Милутина Миланковића већ је у пар наврата посетио Удружење, као и све три његове ћерке, којима је пут у Србију била награда када су пуниле 18 година и постајале пунолетне. Овог пута дошао је са својом супругом да ју упозна са местима и активностима којима се чува успомена на деду Милутина. Након посете Удружењу и пажљивог разгледања изложбене поставке, обишли су споменик претку у парку Милутина Миланковића на Врачару. Осим тих активности председник Удружења мр Славко Максимовић организовао је посету гостију родном месту научника у Даљу, где су заједно обишли његову кућу и упознали се са радом Културно-научног центра „Милутин Миланковић“ који функционише у родној кући.

unuk-milankovica2

Задовољство које су исказали кроз речи захвалности и подршке идеји да се у Београду оснује Музеј Милутина Миланковића, добило је потврду и у обећању да ће потомци, унук Никола и унука Марина, Удружењу за будући музеј обезбедити неке личне ствари деде Милутина, као што су већ учинили доступном преписку Милутина са сином Василијем, њиховим оцем.

unuk-milankovica4
unuk-milankovica3

Фотографије за успомену на посету, пријатан сусрет и дружење