100 година реформе календара

Век од новојулијанског Миланковићевог календара

Лист „Политика“ је 16. октобра пригодним текстом објавила прву информацију у средствима информисања поводом обележавања 100 година од усвајања реформисаног јулијанског календара. Објављени текст садржи детаљне информације о обележавању овог значајног јубилеја који, с обзиром на још увек нејединствено решење календарског питања у свету, има међународни карактер.
Сем Међународне конференције „Сто година новојулијанског календара Милутина Миланковића” која је најављена као централна манифестација јубилеја, најављено је да се уприличи још неколико важних догађаја од којих су најзначајнији организовање изложбе Милутин Миланковић – 100 година од реформе Јулијанског календара и издање пригодних поштанских марака.

Учесници Свеправославног конгреса у Цариграду 1923. године. Миланковић први с десне стране у доњем реду

Удружење МИлутин Миланковић је најавило  да ће јубиларни скуп бити одржана од 14. до 16. децембра ове године у Свечаној сали Грађевинско факултета, у Београду, као и у Културном и научном центру „Милутин Миланковић” у Даљу. У оквиру обележавања јубилеја, сем наведене конференције, као централне манифестације, предвиђено је да се уприличи још неколико важних догађаја.

Линк за текст у листу „Политика“ :

https://www.politika.rs/scc/clanak/578163/Vek-od-usvajanja-Milankovicevog-kalendara