Вести

Академик ЗОРАН КНЕЖЕВИЋ, члан Удружења Милутин Миланковић изабран за председника Српске академије наука и уметности

Са осећајем поноса и задовољства информишемо кориснике нашег сајта да је истакнути члан Удружења Милутин Миланковић, академик Зоран Кнежевић,  изабран за председника Српске академије наука и уметности, институције од изузетног националног, научног и уметничког значаја у Републици Србији.

Господин Зоран Кнежевић приликом пријема признања Удружења

Господин Кнежевић је од самог почетка рада Удружења пружао несебичну подршку његовом раду и профилисању. Веома ангажовано је помагао Удружењу, лично и као директор Астрономске опсерваторије. Његова помоћ се огледала у пружању стручне помоћи на изради филмских производа, писању монографија и других издања. Увек се одазивао на позиве Удружења да својом стручношћу приближи научно дело Миланковића члановима и пријатељима Удружења кроз предавања, учешћем на стручним скуповима, рецензијама и на друге начине. Као директор Астрономске опсерваторије омогућио је да се бројне игране сцене за филмске продукте реализују у амбијенту Опсерваторије. Удружење је увек високо ценило академикову посвећеност Милутину Миланковићу и подршку раду Удружења. Господин Зоран Кнежевић је био један од првих добитника признања Удружења, које је примио још 2009. године.

Удружење избор академика Кнежевића за председника САНУ прихвата са поносом што је један њен члан изабран на тако високо место, самим тим и значајнијим у друштвеном амбијенту нашег друштва. И на овај начин честитамо академику избор и желимо пуни успех у раду, уверени да ће његова помоћ и даље бити на понос и задовољство Удружења Милутин Миланковић и да ће се традиционално добра сарадња са САНУ добити још више на значају и вредности.